Askovfondens Social Psykiatri (ASPA)

  • ""
  • ""
  • ""
ASPA er en selvejende institution med et tæt samarbejde til Center Nørrebro

I ASPA tilbyder vi forskellige dag- og aftentilbud, som består af en række aktiviteter og tilbud målrettet mennesker med psykiske sårbarheder i alderen 18 år og op efter.  ASPA tilbyder året rundt socialt og omsorgsfuldt samvær, samt mulighed for både uddannelse og beskæftigelse. Vores forløb har fokus på at hjælpe borgere med psykisk sårbarhed med at udvikle egne personlige og faglige kompetencer. 

Nedenfor kan du læse om ASPAs forskellige huse og tilbud. Hvis du vil vide mere om ASPAs afdelinger, kan du kigge på askovfondensocialpsykiatri.dk eller ASPAs Facebookside

AskovFondens Socialpsykiatri består af tre indsatser: 

1. ASPA Kapelvej 55 - samvær og aktiviteter

ASPA på Kapelvej er et hus med to tilbud alt afhængig af, hvad man har brug for. Formiddagen er bygget op omkring et struktureret tilbud specifikt målrettet mennesker der profiterer af faste aftaler, herunder ældregruppen. Om eftermiddag og aftenen er huset åbent for alle, der har brug for kontakt og samvær. Læs nærmere om de enkelte tilbud herunder.   
 

Kontakt telefonisk: 

Tel. 35 30 17 28. 

 

Struktureret tilbud: 

Her er der fokus på at skabe en struktureret hverdag, bygget op omkring faste aftaler, samvær og aktiviteter. Her tilbydes en række faste aktiviteter, man kan vælge at deltage i. Fx. IT-undervisning, sang og musik, kreativt værksted, motion, pasning af gårdhave eller ture ud af huset. Der er hver dag fælles morgenmad og frokost.  

Åbningstider: 

Mandag-fredag: Kl. 9.00-13.30 

 

Åbent tilbud: 

Dette er vores åbne og anonyme tilbud, hvor brugere kan komme og bare være - og hvor man kan være deltage 100% anonym. Her er der mulighed for at bruge computere, deltage i IT-undervisning, tage sig et bad, vaske tøj, læse dagens avis, slappe af eller nyde den sociale kontakt med andre brugere og medarbejdere. Der er i hele åbningstiden mulighed for, at købe et varmt måltid mad, samt te og kaffe. 

Idrætsforeningen Kæmperne har træffetid tirsdag og onsdag fra kl. 13.00-15.00. 

Åbningstider: 

Mandag-torsdag: Kl. 13.30-21.00. 

Fredag: Kl. 13.30-17.00. 

Lørdag og søndag: Kl. 12.00-17.00. 

 

2. Griffenfeldsgade 35 - kurser og uddannelse 

Det første man møder i Griffenfeldsgade er AskovFondens Café , hvor man kan hygge sig over et varmt måltid mad, nyde en bolle eller drikke en kop kaffe/te. Her er alle velkomne mandag-fredag kl. 10.00-14.00 

Derudover rummer huset en bred vifte af kurser og uddannelsestilbud, såsom selvudviklingskurser og generel støtte til ungdomsuddannelser.  

ASPAs uddannelsesstøtte og lektiecafé tilbyder borgere - som enten er i gang med studierne eller skal i gang med studier- lektiehjælp, støtte samt struktur på hverdagen.   

Telefonisk kontakt: 

Tel.: 51 82 21 73. 

ASPAs kognitive kursusforløb og individuelle samtaleforløb støtter borgerens personlige udvikling og recovery. 

Telefonisk kontakt: 

Tel.: 35 30 17 26. 

 

3. ASPAs beskæftigelsesindsats 

ASPA tilbyder flere forskellige former for beskæftigelse på både Kapelvej og Griffenfeldsgade, herunder AskovFondens Café , hvor borgere har mulighed for at komme i praktik, afklaringsforløb, blive frivillig m.m. 
 
Åbningstider: 

mandag-fredag: Kl. 10.00-14.00. 

Second A er ASPAs genbrugsbutik, hvor borgere har mulighed for at blive ansat som frivillig eller komme i et praktikforløb. 

Åbningstider: 

Mandag-fredag: Kl. 10.00-15.00. 

For yderligere information kontakt ASPAs beskæftigelseskoordinator: 
Janni Mea Nielsen 
Mobil: 2152 0046 
E-mail: jn@askovfonden.dk